Defence Current Affairs 2020-21 |Quiz, Question & Answer for Competitive Exam – Recruitment, Syllabus, Result, Admit Card - Naukri Jobs

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

Sunday, 18 October 2020

Defence Current Affairs 2020-21 |Quiz, Question & Answer for Competitive Exam – Recruitment, Syllabus, Result, Admit Card

[ad_1]

For Defence competitive exam like NDA, CAPF, CDS etc, Defence Current Affairs 2020-21 and quiz are provided on this page. With the help of Defence question & answer quiz , aspirants can easily crack any competitive exam. Latest current affairs of Defence have been given her that includes news and updates which will definitely increase the chance to crack the Defence competitive exam.

recruitmentresult.com

Defence Current Affairs

Latest Defence Current Affairs

Check Out Month Wise: Latest Current Affairs Updates

Defence Current Affairs Questions and Answers

Ques 1: Name of the first serving Indian Army officer to complete Ironman competition is;

  1. Vikram Dogra
  2. Balwan Singh
  3. Kanwal Kumar
  4. Paramjit Singh

Ans: 1

Ques 2: Defence ministry approves how many baffle shooting ranges for Indian Army?

  1. 17
  2. 25
  3. 12
  4. 8

Ans: 1

Ques 3: Which German warship has been exploded during a military exercise?

  1. Uranus
  2. Albatros
  3. FGS Sachsen
  4. Theodor Riedel

Ans: 3

Check Also: Meetings And Summits Current Affairs

Ques 4: This Indian Naval Ship was undertook Passage Exercise (PASSEX) with Indonesian Naval Ship?

  1. INS Aditya
  2. INS Deepak
  3. INS Jyoti
  4. INS Shakti

Ans: 4

Ques 5: India has extended _________ amount of line of credit to Seychelles to allow it to buy defence equipment from India.

  1. $200 million
  2. $100 million
  3. $300 million
  4. $500 million

Ans: 2

Ques 6: Indian Army is observing the year 2018 as the

  1. Year of defeated Soldiers
  2. Year of Great Soldiers
  3. Year of Sorrow on Dead Soldiers
  4. Year of Disabled Soldiers in Line of Duty

Ans: 4

Check Latest: GK Current Affairs

Ques 7: “Indra” is the joint military exercise between India and this country.

  1. France
  2. Russia
  3. China
  4. Japan

Ans: 2

Ques 8: India is planning to gift an aircraft to Seychelles and explore trilateral cooperation involving France. The name of the aircraft is;

  1. Sukhoi Su-30MKI
  2. Mikoyan MiG-29
  3. Dornier
  4. McDonnell Douglas F-15 Eagle

Ans: 3

Ques 9: __________ observing the year 2018 as ‘Year of Disabled Soldiers in Line of Duty’.

  1. Indian Army
  2. Indian Air Force
  3. Indian Navy
  4. Indian Coast Guard

Ans: A

Check: Current Affairs Date Wise

Ques 10: US and this country have agreed to suspend all planning activities regarding the “Freedom Guardian” military.

  1. South Korea
  2. France
  3. Israel
  4. Russia

Ans: 1

Ques 11: ICGS Rani Rashmoni ship was commissioned at __________.

  1. Mumbai
  2. Kolkata
  3. Cochin
  4. Visakhapatnam

Ans: 4

Ques 12: The Indian Army planned to develop which military station as smart facility patterned on Central Government’s Smart Cities Mission?

  1. Fazilka Cantonment
  2. Jaisalmer Cantonment
  3. Jaipur Cantonment
  4. Vadodra Cantonment

Ans: 2

Start Now:- Online Quiz For Competitive Exam

Ques 13: India has agreed to open __________ air gateways to Nepal in the eastern and western part of the country, aimed to facilitate international traffic.

  1. 3
  2. 5
  3. 4
  4. 8

Ans: 3

Ques 14: Which country has successfully launched a Glonass- M positioning satellite by using a Soyuz-2.1b carrier rocket?

  1. India
  2. Russia
  3. China
  4. Japan

Ans: 2

Ques 15: The name of DRDO’s rocket system which is being evolved into a precision-guided missile is;

  1. Pinaka
  2. Shaurya
  3. Nirbhay
  4. Prahaar

Ans: 1

Defence News India

Defence Current Affairs or Defence News Update plays an important role for those individuals, who’re preparing for competitive examinations such as CDS, NDA and CAPF etc. Applicants, who keen to serve their nation by joining Army, Navy, Police or other Defence Positions by participating in exams, they must go through Defence Current Affairs 2020

Grab Today: Latest 5000+ Defence Jobs

Indian Defence current Affairs

Participants are informed that Defence section is the easiest part in any competitive exam and you can secure good marks easily in this section. Defence Current Affairs 2020 quiz and Defence Question & Answer can help the contenders, so don’t forget to check it before appearing in exam and interview.

Note:

Stay connected with us on this page to get latest updates and news about the Defence Current Affairs.

Something That You Should Put An Eye On:



[ad_2]

No comments:

Post a comment

Post Bottom Ad

Pages